February 12, 2011

KISAH SI ADAM DAN SI HAWA



Assalamualaikum


Hello to the bloger-bloger yang sering mengadap coretan dan luahan Aisyah Shohaili ini. As we know, BLOGSPOT is the best place to express ur feelings or in other words to improve ur skills in writing. Do you agree with me? kalau x agree korang punya pasal la. Keh keh keh

OK! Sekarang aku ingin memulakan Al-Kisah perkenalan antara Si Adam dan Si Hawa yang membawa suatu fitrah pada manusia iaitu Perasaan antara Lelaki dan Perempuan. Ala cam malas lak nak citer kisah aku dan si Dia BUT aku dah janji so I'll tell you the story. Pada suatu hari, ish! mcm skola rendah pnya intro lak menyirap aku.

Aku dan si Dia dah kenal lama since aku masuk keje lagi but xde la lame sangat mase bulan january tu. Then after 4 days aku dh keje, pada malam yang ke-5 we got a meeting with all team members. In that night, we need to introduce ourselves, yela b'coz ramai lagi yg x berkenalan antara satu sama lain kan. So mase time aku introduce diri aku pnya la malu yang amat, bukan apa but segan kot.HEHEHE

Dialogue nya berbunyi begini

"Hai semua, saya nama *** *********** Aisyah and just call me Aisyah, Im from Kuala Lumpur dan umur saya 18 so selamat berkenalan"

ceh! tersipu-sipu malu memulakan bicara. Dah la aku orng pertama yang bercakap sampai di usik2 dek teman si Dia. Tapi si Dia nie pendiam n si Dia hanya tersengeh kucing wktu aku di usik dek teman si Dia. *dalam hati aku gembira bukan kepalang when mata si Dia bersinggah dengan mata aku. HAHAHA
Asal aku gatal sangat ni? Muyskil Muyskil.

Ish! aku pendekkan jela citer aku dan si Dia ni. Tulis panjang2 pun habis bil elektrik menimbun hujung bulan. Sape lak yang nak tanggung? aku!? harapan la.hek hek hek. On weekend we all akan jadi robot! kerja non-stop, Customer Come In non-stop gak, at the same time aku tepekik telolong kat dapur mknan xsiap2 lagi customer dah mula nak naik minyak nak buat taik pn ade almaklum la 'customer always right' pergi  MAMPUS  la weyh! ok2 back to our topic, pastu aku jerit la 

Aku: "mane Garlic Breadstix!"
si Dia: "eh siapa tu?"
Aku: "huh?"
si Dia: "oh Aisyah rupanya ingatkan sape tadi"
pergh! lembutnya suara si Dia sebut nama aku. And for the second time mata aku dan si Dia bertentangan. Ada  karennn tau. HAHAHA.



 Malu oh Malu, Segan oh Segan.


                                                                                                            THE END . . .

6 comments:

  1. suka gila weh aku baca!!!!!!!!!!!!!!! HAHAHAHA

    ReplyDelete
  2. Luahan hatiku sayangku... tunggu ek..

    ReplyDelete
  3. huh..
    wat the hell??
    juz ask him la if u want him..
    heeeeeeeeeeeeee..
    i found you.

    ReplyDelete
  4. hello...past is past ok..dont u mention??? grrr

    ReplyDelete